MINECRAF BİLGİLERİ                                  


                                                                                                              Minecraft’ın kurucusu “Notch” ilk olarak “RubyDung” adında bir oyun geliştirdi. “RubyDung” oyunu, “Dwarf Fortress” adında bir bedava şehir kurma oyunundan esinlenerek yapılmıştı.

“Notch”, “RubyDung” üzerinde çalışırken “Infiniminer” adında başka bir oyun daha geliştirmeye başladı. “Infiniminer” bugünkü Minecraft’la pek çok benzerlik taşıyordu.

Bir kere o da aynı şekilde bloklarla kazma ve inşaa etme oyunuydu. “Infiniminer”ın en önemli farkı açık kaynaklı olmasaydı. Yani yazılımcılar kodları indirip diledikleri gibi değiştirerek kendi oyunlarını yapabiliyordu

Minecraft ismimi Notch’a; IRC’de sohbet ederken bir kullanıcı önerdi. Notch bir ek yaparak bu ismi kullanmaya karar verdi: “Minecraft: Taşların Düzeni.”

Fakat Notch nedense sonra karar değiştirdi ve 17 Mayıs 2009’da çıkan alfa versiyon, Cave Game, yani Mağara Oyunu ismiyle çıktı.

49 dakika sonra bir kullanıcı oyunda yarattıklarının resmini paylaştı. İki buçuk saat sonra ise bir başka kullanıcı, Minecraft’ta yaptığı “Super Mario” görüntüsünü paylaştı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar